LET YOUR BODY

Loving the new #MYLevisREVEL jeans! They fit perfectly and lengthen and lift my natural curves too

Be part of Malaysia's largest social media survey and you could get rewarded!

Be part of Malaysia's largest social media survey and you could get rewarded!

NESCAFE

Follow @NescafeMalaysia now guys! You could win prizes from #StartwithNESCAFE up till 17 Oct

LATEST PROMO ABOUT PETROSAINS

Think science is no fun? Bring your family along, learn and have fun at the Petrosains Science Festival 2013, from 22-27 October at the Discovery Centre and Suria KLCC. The way we do it, science rocks!

LEAVE YOUR MESSAGE


ShoutMix chat widget

Saturday, 26 March 2011

HADIAH DARI JAMBOREE BUKIT MERAH 2011


Alangkah bertuahnya peserta2 yang mengambil bahagian dalam Jamboree Bukit Merah 2011 yang akan berlangsung pada 27 Mac 2011. Belumpun event bermula, para peserta sudahpun diberikan hadiah2 yang menarik dan mewah, Berbaloi-baloi, dengan hanya RM50 yang dibayar oleh para peserta.



Gambaran sebelum bertolak - Hujan.
Aku bertolak dari SP lebih kurang jam 12.15 t'hari.


Tu dia - esok kita pakat mula kayuh.
Ada zip kat atas, selalunya zip ada kat seluaq je


Saiz XL. Ada 6 kesemuanya, bilang betoi2
(jersey, botoi ayaq, plate, tag makan, kupon diskaun dan .....)


No bertuah aku kali ni ialah 2254.
Hampa semua jangan cuba2 nak potong nombor ni esok...


Kupon diskaun Bkt Merah Resort dan tag makanan tengahari warna merah


Ni yang ke-6, beg nak bungkus semua goodies


Antara penaja yang memastikan acara ini dapat berlangsung


Penaja utama - Giant kot


Penaja2 lain yang tak kurang hebatnya kat 3 poket belakang
Vico, Chiru, Bicycles Online, Majlis Belia SPU, Suntonic dan Agogo Bikes

Lepas ambil semua goodies, aku terus balik ke Sg Petani sebab nak hantar anak tusyen. Sampai SP lebih kurang jam 3.30 ptg

Esok jangan lupa mai kayuh sebab depa akan bagi ayaq free kat kita di tempat2 tertentu seperti di bawah:-
Jarak Trek : 48 km.

Check Point ;
CP 1 = 0 km (starting point)
CP 2 = 22 km
CP 3 = 41 km
Feeding Point : FP 1 = 15 km
- Mineral Water dan buah pisang
FP 2 = 28 km
- Minuman Suntonik
FP 3 = 37 km
- Mineral Water dan buah Lai

> CP1 0 km < > FP1 15km < > CP2 22km < > FP2 28km < > FP3 37km < > CP3 41km <

* Setiap Check point dan feeding point akan di tempatkan pasukan perubatan dan teknikal

Ayaq Suntonik tu macam mana rasa aku pun tak tau sebab aku pun tak pernah minum. Esok kita minum sama2 dan pakat2 rasa.






Monday, 14 March 2011

MTB AKU KENA CURI!!!!!

MTB sekarang dah jadi sasaran pencuri. Mungkin sasaran yang mudah kerana MTB tak dilengkapi dengan peralatan keselamatan seperti alarm dan kunci elektronik. Kepada kawan2 rider yang terjumpa MTB seperti di bawah, minta ambil tindakan yang sewajarnya dan tolong sms di 0134362327.

Gambar BENOTTO putih + biru aku, beg hitam tu ada pam dan pencungkil tayar


Ada tongkat boleh laras


Handle baru tukar, warna putih jugak jenama F........


Gear belakang 7 speed


Jenis Shimano Acera 7 speed


Beg ada peralatan tukar tiub bocor


Gambar dari sudut berbeza


Pouch baru beli letak bawah sit


Sit dan pouch.....


Angle lain pulak......


Kalau tak jumpa....., hanya tinggal kenangan manis


Ada meter kelajuan kat tengah stem


Harap2 MTB BENOTTO aku dapat dijumpai semula






Thursday, 10 March 2011

BANZAI BUKIT BIRUT - ADAKAH GEMPA BUMI DI BIRUT?


Ahad lalu(6Mac2011) beberapa kawan aku(Adzhar, Pak Non, EE Koteaw dan Nazri pi layan Bukit Birut, bersama dengan beberapa rider dari Seri Astana(terima kasih tak terhingga, di hari lain kita pi lagi). Member lama aku, Azmel pun turut serta(sebagai penunjuk jalan juga). Aku tak ikut kerana kerja. Huuuuuu Waaaaaa nak ikutttttt. Balik, hanya satu perkataan - BEST. Tak pa, bagi depa can dulu, hari lain aku follow. TQVM untuk penyumbang gambar dan video - Adzhar dan EE Koteaw.


Tengah tunggu kawan2. Biasanya depa start kayuh jam 8.00 pagi Ahad


"Sabaq, sat lagi depa mai, on the way, dok tengah gosok gigi baru



Posing seround - Apa macam masih tampan lagi?


Dok tengah tinjau kot2 tuan tanah nak jual pokok getah. Getah mahai ooii la lie


Bro, jangan cabut pokok tu, satu pokok boleh bagi RM10 sebulan


Sat2 ada rider pi 'buang' sat, tunggu dia sat


Isi tangki dulu, jauh lagi nak kayuh nie


Kayuh pak Non kayuh


Dah sampai tangki air Pinang Tunggal


Pemandangan indah - hanya jika anda datang dengan MTB


Posing sat


Best tak tempat letak botol ayaq aku?


Bila sampai separuh jalan, kena angkat tangan


Nak balik dah


Kalau ada rezeki, tak lama lagi jadi milik kami


video
Video menceritakan kegembiraan - Cuma bergetar sikit sebab kesan gempa bumi
yang melanda New Zealand dan Jepun tempohari turut dirasai di Bukit Birut. He3



Insya Allah, tak lama lagi kami akan mengunjungi Bukit Birut lagi. Kesian kawan2 yang masih tak berpeluang. TQVM





Saturday, 5 March 2011

KULIM INTERNATIONAL MTB JAMBOREE 2011.. INSYA ALLAH HERE WE COME

Lepas Maghrib tadi aku dah transfer RM750 kepada Danish Adventure Management sebagai tanda sokongan dan penyertaan kami dalam Kulim International MTB Jamboree 2011 pada 1 Mei2011. Berikut ialah senarai rider kami berserta saiz baju masing2.

1. Azmil - XL
2. Zamzuri - XL
3. Adzhar - XXL
4. Raslan - XL
5. Mokhtar - L
6. Rizaini - L
7. Shabani - L
8. Mokhtar Said - L
9. Azman - L
10. Shukri - M
11. Kamal - L
12. Yahaya - M
13. Zambari - XL
14. Zainol - L
15. Amran - XL

Jamboree pertama kami, moga2 mendapat keredhaanNYA dan mendapat hadiah yang lumayan, Insya ALLAH. Amin......



NENAS PERCUMA!! NENAS PERCUMA!!

Pagi Sabtu 5Mac2011, lebih kurang 12-13 rider telah sudi untuk berMTB ke Bukit Nenas, belakang Bdr Utama Sg Petani. Kat bawah gambar2 yang sempat dirakam untuk tatapan semua.


Tension nampak - tunggu rider yang masih belum sampai



Tak sabar2 nak kayuh dah - pagi ni destinasi baru



Rider Adzhar dengan baju barunya - tak putus2 telefon bertanya "hampa nak mai tak/nak mai bila"


Bila rider semua dah cukup, apalagi kayuh laa
(Perhargaan kepada driver bulldozer yang tolong tolak supaya laluan tanah merah menjadi lebih elok)


Kayuh Man kayuh


Pak Non, baru balik kerja terus mai kayuh


Rider Kri(Perhargaan TQVM atas sarapan yang disediakan selepas
menamatkan kayuhan pagi ni) Minggu depan menu apa pulak?

Rider paling gagah bersama jentera masing2 - 2 X Lan


Pendakian ke Bukit Nenas Madu bermula


Rider EE Koteaw - antara koteaw kerang paling sedap di Sungai Petani
(semua mesti cuba bila sampai Bandar Puteri Jaya, Seksyen 2)


Sorry Bukit Nenas, minggu ni kami tak panjat anda, kali ni kami panjat anak anda, Bukit Nenas Madu


Peringkat awal mendaki, semuanya senyum je


Pemandangan Bukit Nenas Madu dari kaki bukit


Sayup mata memandang


Depa ni tengok apa? Kalau terer, cuba jawab dalam ruangan shoutbox


Apa tengok2?Hang kayuh la dulu. Aku snap gambar hampa daaa.


Urut pinggang dulu sebelum mendaki.
Bukit kat belakang tu Bukit Nenas. Rendah je? Jom la cuba naik...


Lensa kamera berjaya mengesan seorang rider yang cuba melarikan diri dari kumpulan.
Awas! Anjing akan menyerang/menyalak rider yang keseorangan.


Tak larat dah aih. Tak dapat lesen pun tak pa la. Lain kali cuba lagi


Tolak - Tonggek - Tolak - Tonggek. Nak sampai dah


Nenas percuma!! Nenas percuma!! Hanya untuk dilihat tanpa bayaran


Dah sampai di puncak, ambil nafas balik


Air dah nak habis bro. Kalau naik RB, boleh singgah kedai makan.
Kalau MTB, pandai2la jimatkan air


Pemandangan indah bersama rider Pak Non


Kri "Sapa yang dah puas tengok salji kat atas ni, jom turun"


"Sat la Kri, minum air tak puas lagi nie"


Pak Non bersama jentera terbarunya GTA MTB


"Malunya aku". Rider yang cuba melarikan diri dapat ditangkap dan dipaksa mendaki Bukit Nenas Madu


Masih malu nak tunjuk muka


Malunya mak ooiiii


Tak pa la, sampai jugak kat puncak walaupun lewat sikit.
Maklumlah, naik Giant, tentulah berat


Baju baru beli, RM60 je


"Minggu depan kita panjat gunung tu pulak," rider Adzhar


Lepas 15 minit kat puncak, acara DH pun bermula


DH susah jugak sebab lurah air yang dalam


Yang dah sampai, tunggu kawan2


Control2! Jaga2 brek


Dah nak sampai bawah


2 sahabat sejati - 2 Lan


Isi minyak sat....Jom


Kita turun ikut laluan ni.
"Kalau turun punya hal, kot mana pun tak pa" kata2 pujangga MTB - Sarjan(B) Lan


Sapa nak turun dulu?


Pergh... lega masuk kelapa sawit, dah tak panas lagi dah


Tunggu kawan2 sat


Alhamdulillah dah sampai kat rumah Kri. Mata dok meliaq tengok mata bekas air


Kasihannn.... MTB yang keletihan selepas membawa tuannya.
"Dok tempat panas je" kalaulah MTB dapat bercakap...



Kanan...rider yang datang dari Penaga, nak spy bukit Nenas...


Duduk atas kerusi hitam - rider yang 'ditangkap' dalam perjalanan balik ke rumahnya dan dipaksa menaiki Bukit Nenas Madu. Bertambah lagi kawan2(anjing takut pada kumpulan rider yang ramai)


Sampai sini dulu, jangan lupa renung gambaq anak nenas percuma lama2, anda mungkin nampak buahnya sedang membesar sedikit demi sedikit. Lepas tu boleh la tokak(gigit) ramai2. Salam.....










LEAVE YOUR MESSAGES AT CBOX