LET YOUR BODY

Loving the new #MYLevisREVEL jeans! They fit perfectly and lengthen and lift my natural curves too

Be part of Malaysia's largest social media survey and you could get rewarded!

Be part of Malaysia's largest social media survey and you could get rewarded!

NESCAFE

Follow @NescafeMalaysia now guys! You could win prizes from #StartwithNESCAFE up till 17 Oct

LATEST PROMO ABOUT PETROSAINS

Think science is no fun? Bring your family along, learn and have fun at the Petrosains Science Festival 2013, from 22-27 October at the Discovery Centre and Suria KLCC. The way we do it, science rocks!

LEAVE YOUR MESSAGE


ShoutMix chat widget

Friday, 30 December 2011

[FULL MOVIE] ESCAPEE


Seram... Memang best bro. Kalau tak caya, cuba tengok dia punya trailer dulu. Kualiti gambar sangat baik. Dengan perisian ini(videobb), anda tidak perlu lagi menunggu untuk fully download sepenuhnya seperti dalam Youtube. Anda boleh klik di minit ke berapa sahaja yang anda suka untuk anda tontoninya. Hanya perlu gerakkan tetikus sahaja. Kemudian, selepas menonton lebih kurang 60 minit, anda akan diminta untuk membelinya(melalui iklan), ataupun anda perlu tunggu sejam sebelum movie disambung semula. Aku pilih tunggu jer sebab ceritanya seronok, berbaloi untuk tunggu(sambil berFB).

Selepas masa yang ditetapkan tamat(biasanya sejam) anda perlu refresh semula dan klik ke minit yang anda ingini ataupun ke minit yang anda diberhentikan oleh iklan tadi. Tak perlulah mula semula ke minit pertama movie. Tu jer. Mudah kan? Tak macam Youtube, dah le tak boleh skip ke minit yang kita suka, kekadang tu hakmilik copyright pulak dituntut menyebabkan kita tak berpeluang menonton movie yang kita gemari.

Any pertanyaan, tanya jer kat bawah tu. Lagi satu, just klik link ataupun di bawah sebagai tanda sokongan pada artikel/blog ini dan sharelah/sendlah dengan kawan2 anda. Click anda, walaupun simple, ia memastikan artikel bermutu terus dihidangkan kepada anda semua. TQVM/TKBB.

[
‘Like’ the Youtube video of the perfect local band to open for Simple Plan’s concert!]

Sinopsis : (Click Translator untuk bahasa pilihan anda) While on a class observation trip at a local mental hospital, young psychology major Abby Jones (Christine Evangelista), has a chilling encounter with high-risk patient, Harmon (Dominic Purcell). She returns home for an evening of normal study with her two roommates unaware of the darkness shes awakened within him. Later that evening a storm moves in, while Harmon escapes leaving a trail of death, as he makes his toward an unsuspecting Abby.

Meanwhile, Abby and her roommate Lynn (Carly Chaikin) receive a visit from Carter Thomas (Scott Elrod), the neighbor cop across the street, warning them about a local peeper lurking in the area. He reassures them that he is close by and as long as they keep their curtains closed and doors locked they are safe. Little do they know, not even Carter can protect them from the rage unleashed by Harmons newfound obsession, Abby.

Secure in Carters cocoon of safety, the girls continue studying into the wee hours of the morning seemingly sheltered by the horrific events happening around them. As the girls sleep, the storm takes a turn for the worse, darkening the neighborhood and trapping them in Harmons web of terror.

The story is based on events that took place in one of the producers hometown of Alexandria, Louisiana.

[Link 1]


Jangan luper [click LIKE di sini] supaya artikel dari GB segera sampai ke pengetahuan anda.


TRAILER


 

Full Movie

Thursday, 29 December 2011

05MAY2012 >> KULIM MTB JAMBOREE 2012

10JUN2012 >> MTB CYCLING MARATHON

29APRIL2012 >> JASIN JAMBOREE 2012

08APRIL2012 >> FOREST CYCLE JAMBOREE 2012


Forest Cycle Jamboree 2012
Jarak-45 km
Lokasi- Sek Keb Tmn Nusa Perintis 1, Gelang Patah
Yuran- RM50

[Facebook Event Link]

[Official Blog]

[Race fans and motorsports lovers, listen to Schuey’s advice! #petmos]
 

25MAC2012 >> RAUB MTB JAMBOREE

12FEB2012 >> SBCC ROUND #4 - OLD TIMER MTB XC JAMBOREE



TARIKH                           : 12 FEBRUARI 2012 (AHAD)
TEMPAT MULA/TAMAT  : DEWAN KG. SUNGAI BUAYA
FLAG OFF                      : 08:30 PAGI
TRAIL/TREK                   : TREK PERSEKITARAN KAWASAN SUNGAI BUAYA (>24km)
YURAN PENYERTAAN   : RM 50.00
TARIKH TUTUP PENYERTAAN : 31 JANUARI 2012

[Official Blog]


[Know your best food around town! ]

05FEB2012 >> TRANS 1 MALAYSIA

JALAN TRANS BORNEO TERPUTUS AKIBAT TANAH RUNTUH DI KM77 JALAN SERIAN-SRI AMAN


KUCHING, 28 Dis : Jalan Trans Broneo yang menghubungkan Kuching dan bandar-bandar utama lain di Sarawak terputus akibat kejadian tanah runtuh yang berlaku di KM77 Jalan Serian-Sri Aman.

Pemangku Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pengurusan dan Bantuan Bencana Sarawak Datuk Misnu Taha ketika dihubungi Bernama berkata kejadian pada pukul 8.45 malam berlaku berhampiran Semukoi dekat Balai Ringin di daerah Serian.


Katanya berikutan kejadian tersebut Jalan Trans Borneo tidak dapat dilalui oleh semua jenis kenderaan dan kerja-kerja untuk membaik pulih segera jalan tersebut kini sedang giat dijalankan oleh Jabatan Kerja Raya (JKR).

"Setakat ini kerja untuk membaik pulih jalan yang rosak itu sedang giat dijalankan oleh pihak JKR selepas menerima laporan kejadian itu," katanya.

Menurutnya tiada sebarang kemalangan jiwa ataupun kenderaan yang terbabit dilaporkan akibat tanah runtuh tersebut.

Sumber : BERNAMA


[Berita Bergambar 1]

[Berita Bergambar 2]

[Berita Bergambar 3]

[Berita Bergambar 4]

[Berita Bergambar 5]

[Berita Bergambar 6]

[Berita Bergambar 7]

[Berita Bergambar 8]
 

[FULL MOVIE] OMBAK RINDU


Jangan terkejut, Filem ni memang hangat. Memang best bro. Kalau tak caya, cuba tengok dia punya trailer dulu. Kualiti gambar sangat baik. Dengan perisian ini(videobb), anda tidak perlu lagi menunggu untuk fully download sepenuhnya seperti dalam Youtube. Anda boleh klik di minit ke berapa sahaja yang anda suka untuk anda tontoninya. Hanya perlu gerakkan tetikus sahaja. Kemudian, selepas menonton lebih kurang 60 minit, anda akan diminta untuk membelinya(melalui iklan), ataupun anda perlu tunggu sejam sebelum movie disambung semula. Aku pilih tunggu jer sebab ceritanya seronok, berbaloi untuk tunggu(sambil berFB).

Selepas masa yang ditetapkan tamat(biasanya sejam) anda perlu refresh semula dan klik ke minit yang anda ingini ataupun ke minit yang anda diberhentikan oleh iklan tadi. Tak perlulah mula semula ke minit pertama movie. Tu jer. Mudah kan? Tak macam Youtube, dah le tak boleh skip ke minit yang kita suka, kekadang tu hakmilik copyright pulak dituntut menyebabkan kita tak berpeluang menonton movie yang kita gemari.

Any pertanyaan, tanya jer kat bawah tu. Lagi satu, just klik link ataupun di bawah sebagai tanda sokongan pada artikel/blog ini dan sharelah/sendlah dengan kawan2 anda. Click anda, walaupun simple, ia memastikan artikel bermutu terus dihidangkan kepada anda semua. TQVM/TKBB.

Sinopsis : A bank heist goes wrong and six ruthless men escape into the forests of North Michigan with three million dollars, only to encounter a war veteran who still lives for the kill.

[Link 1]

[Link 2]

[Link 3]

Jangan luper [click di sini] supaya artikel dari GB segera sampai ke pengetahuan anda.


TRAILER


Full Movie


[FULL MOVIE] BATTLEGROUND


Jangan terkejut, Filem ni untuk tayangan January 2012. Memang best bro. Kalau tak caya, cuba tengok dia punya trailer dulu. Kualiti gambar sangat baik. Dengan perisian ini(videobb), anda tidak perlu lagi menunggu untuk fully download sepenuhnya seperti dalam Youtube. Anda boleh klik di minit ke berapa sahaja yang anda suka untuk anda tontoninya. Hanya perlu gerakkan tetikus sahaja. Kemudian, selepas menonton lebih kurang 60 minit, anda akan diminta untuk membelinya(melalui iklan), ataupun anda perlu tunggu sejam sebelum movie disambung semula. Aku pilih tunggu jer sebab ceritanya seronok, berbaloi untuk tunggu(sambil berFB).

Selepas masa yang ditetapkan tamat(biasanya sejam) anda perlu refresh semula dan klik ke minit yang anda ingini ataupun ke minit yang anda diberhentikan oleh iklan tadi. Tak perlulah mula semula ke minit pertama movie. Tu jer. Mudah kan? Tak macam Youtube, dah le tak boleh skip ke minit yang kita suka, kekadang tu hakmilik copyright pulak dituntut menyebabkan kita tak berpeluang menonton movie yang kita gemari.

Any pertanyaan, tanya jer kat bawah tu. Lagi satu, just klik link ataupun di bawah sebagai tanda sokongan pada artikel/blog ini dan sharelah/sendlah dengan kawan2 anda. Click anda, walaupun simple, ia memastikan artikel bermutu terus dihidangkan kepada anda semua. TQVM/TKBB.


[Link 1]

[Link 2]

[Link 3]


Jangan luper [click di sini] supaya artikel dari GB segera sampai ke pengetahuan anda.

Sinopsis : A bank heist goes wrong and six ruthless men escape into the forests of North Michigan with three million dollars, only to encounter a war veteran who still lives for the kill.

TRAILER



Full Movie




Wednesday, 28 December 2011

BESI BURUK DIJUAL £50,000 DALAM LELONGAN

(Sila klik TRANSLATOR untuk bahasa pilihan anda) 27 Dec 2011 : THIS rusty contraption looks as if it ought to be at a scrap yard, but it actually one of the world's most sought-after motorbikes and is expected to fetch £50,000 at auction. The 1906 Indian Camelback was one of the first two-wheeled motorised machines and is is extremely desirable to collectors. Only 1,698 were made that year and this example is one of few remaining and enthusiasts are particularly keen on it because of its "unrestored" state.

It was owned by the du Pont family, which bought the "Indian Motorcycle Manufacturing Company" that built it, and this cycle was last ridden in the 1970s. The Indian cycles were the great rivals of Harley-Davidson, but the company eventually went bankrupt in 1953. The surprisingly speedy bicycle was equipped with a single cylinder and 2.25 horse power, but might have reached speeds of 30 mph.

[Plaster your pain away!]


It had a rudimentary braking system and a hobnail boot on the ground would have been needed to help it stop. The motorcycle is going under the hammer at Bonhams in Las Vegas, US, on January 12. Ben Walker from Bonhams said: "This motorcycle is in such demand because of its condition and to restore it would actually take value off. It was a pedal assisted bike and it still has its original registration number on the rear mud guard."


LEGO HASILKAN VAN VOLKSWAGEN


(Sila klik TRANSLATOR untuk bahasa pilihan anda)CAMPERVAN fans who can't afford the real thing can now buy their very own miniature version - made of Lego. The replica of the original 1962 Volkswagen Camper has been officially licenced by the German car manufacturer for the first time. Loved by hippies and surfers around the world, a real VW van can still sell for up to £25,000.

The red Lego VW Camper Van kit will retail for a much more modest £80 - but you do have to build it yourself.

Kitchen block ... interior has table and chairs
Kitchen block ... interior has table and chairs
The Lego Group/Solent

Made of 1,322 Lego parts, it includes a pop-up roof, hippie-inspired interior colour scheme, a lava lamp and opening doors, and has been designed by Brit John-Henry Harris. There is even a T-shirt in the window that reads 'Make Lego models, not war'.

[Wanna perform at Simple Plan's concert? Here's how!]

Lego designer Harris, said: "Its unique character and charm have made it loved all over the world. "It has come in so many different shapes and sizes, interiors and exteriors that it really lent itself to a lego model. "There is lots of technical building within the model that I think Lego fans will enjoy.

"I'm also hoping it will appeal to a wider audience, not just Lego fans. I think the Volkswagen community out there will really appreciate this model." There's a sink unit, a bench that folds down into a bed, a folding dinette table and an opening cupboard with a mirror. The camper model is on sale now.

[VIDEO] KERETAPI TERGELINCIR AKIBAT JAMBATAN RUNTUH

Gambar hiasan bermaklumat : A penguin couple appear to be holding hands. The moment was captured on camera by professional photographer Silviu Ghetie in Port Lockroy - a natural harbour in the Antarctic Peninsula.

(Sila klik TRANSLATOR untuk bahasa pilihan anda) Tuesday December 27, 2011

A freight train was swept off a bridge during flooding caused by a cyclone in northern Australia. The two drivers were rescued after being trapped in the vehicle and were flown to hospital in Katherine, south of Darwin, it was reported. The Edith River Bridge collapsed and some carriages from the derailed train floated downstream in the incident, a local MP told ABC News. Environmental authorities in the Northern Territory are believed to be investigating if chemicals from the 20-car iron ore train leaked in the flooded river.

[Wanna perform at Simple Plan's concert? Here's how!]

Heavy rain from Cyclone Grant led to isolated flooding in the territory, cutting off roads as drivers became stranded. One couple climbed on to their car roof after the vehicle stalled but they were swept along into the Edith River. They clung to a tree branch until they were rescued. Katherine Police Sergeant Simon Freson told ABC: "They initially reported that they were on the roof of the car. "But as the water came up, they were washed off and thankfully emergency services got there on time to get them out of the trees."




Tuesday, 27 December 2011

31MAC2012 >> KAYUHAN BASIKAL RADIO AMATUR 1 MALAYSIA


Salam kepada semua pengunjung blog ini especially kepada cycler-cycler...
Satu event Kayuhan Basikal Radio Amatur 1 Malaysia akan diadakan di Seremban, Negeri Sembilan pada:

Tarikh : 31 March 2012
Masa : 8.00am
Tempat : Taman Pinggiran Senawang, Seremban, Negeri Sembilan.
- Terbuka kepada semua warganegara Malaysia dan berumur 18 tahun dan keatas.
- Jarak kayuhan adalah sejauh 35  km.
- Semua peserta adalah DIWAJIBKAN mengisi “Indemnity Form”.
- Tarikh tutup penyertaan  16 March 2012  jam 5:00 petang. Selepas tarikh tutup tiada T-shirt.
- Yuran Pendaftaran sebanyak RM50.00 seorang peserta.

Untuk Maklumat lanjut sila hubungi:

[The best way to get a 46” LED TV or Mac vouchers is by making someone smile :)]

1) Mohd Taib bin Talib, No tel: 012-9731313
2) Mazlan bin Abdul malek, No tel: 019-5707657
3) Wan Razmani bin Wan Abdul Majid, No tel: 013-6416046
4) Badrul Hisham bin Abd Satar, No tel: 019-3672362

Borang Penyertaan dan Syarat Penyertaan boleh didapati seperti di bawah. Sila isi Borang dan email / fax ke 9w2tbd@gmail.com. Pembayaran boleh dibuat melalui online banking MAYBANK Acc. No.: 505130206355 (Twenty Seven Enterprise). Sila kemukakan / email resit pembayaran yang di buat beserta dengan Borang Penyertaan.

Satu event kayuhan basikal yang pastinya menjanjikan 'enjoyable and excitement....' Sekian.


25MAC2012 >> KIP MOUNTAIN BIKE JAMBOREE


Distance : 45km
Fees : RM40
Flag off : 8.30am
Nice trail from PG Gerek..
Only for 400 particapants....
For more info visit http://hsaccmtb.blogspot.com/


Acara ini dibuka penyertaan kepada orang ramai. Sebarang pertanyaan, sila hubungi urusetia di pautan di atas.

11MAC2012 >> KUALA TAHAN JAMBOREE 2012


[OFFICIAL WEBSITE]

Information

Registration fee: RM60.00
Closing Date: 10/2/2012

Trail distance: 51KM

2 event:
1. Fun-ride
2. Jamboree

[Terpaut dengan FB? Ini pelan FB tanpa had untukmu!]

Cash Prize RM20,000.00
Lucky Draw RM15,000.00
Jersey
Goodies Beg
Finisher's Medal

For more detial, please lon on to http://wak9speed.com/nationalparkmtbc/

[Facebook Event Link] or another [Facebook Event Link] for details....

11MAC2012 >> BIRUT MOUNTAIN BIKE JAMBOREE 2012



Penempatan Sementara Kampung Seberang Tok Soh, Jalan Pinang Tunggal, Sungai Petani

Keterangan
   
Jamboree MTB Terbuka Kepada Semua Lelaki Atau Perempuan


25FEB2012 >> FELDA M.T.B JAMBOORACE 2012




Keterangan
   
Salam 1 Malaysia...

FELDA MTB JAMBOORACE 2012 anjuran bersama FELDA RESIDENCE TROLAK & L.E.A Training & Equipment akan berlangsung buat pertama kali di kawasan FELDA.

Acara ini amat sesuai dianjurkan di kawasan tersebut kerana mempunyai pelbagai kemudahan & kawasan sekitar yang sesuai untuk aktiviti rekreasi.

Ia juga sebagai satu cara untuk mempromosikan aktiviti sukan alternatif & mengamalkan cara hidup sihat sepertimana yang disarankan oleh Kementerian Belia & Sukan kepada rakyat Malaysia, khususnya para belia Felda.

Sehubungan itu, para peserta dari dalam & luar negara adalah dijemput bagi memeriahkan aktiviti ini.

Terima Kasih....

Jumpa Di Sanaaaaa.....!!!!~

[Maybank Thank You Week]

Informasi:
Anjuran : Felda Residence Trolak
Anjuran Bersama : L.E.A Training & Equipment

Tarikh : 25 Februari 2012 (Sabtu - Pendaftaran)
26 Februari 2012 (Ahad)

Tempat : Felda Residence Trolak
(Mula/Tamat)
Masa : 7.30 pagi

Jarak Kayuhan : 50 ++ km

Trek Laluan : Jalan Raya & Off Road
(Ladang Kelapa Sawit & Ladang Getah)

Kategori : i. Jamboree
ii. Race - Men Open & Women Open
Malaysia Open (Below 21)

Check Point :CP1 ~ Mula/Sticker
CP2 ~ Sticker/Medic/Water Station
CP3 ~ Sticker/Medic/Water Station
CP4~Tamat/Ranking Sticker/Water Station

Yuran : RM50.00 seorang (Jamboree)
termasuk:
* T-shirt
* Finisher Medal (5oo peserta terawal)
* Sijil Penyertaan
* Goodies Bag
* Makan Tengahari
* Setiap peserta yang menamatkan kayuhan dengan mengutip sekurang-kurang dua sticker CP, layak untuk cabutan bertuah

: RM65.00 seorang (Race)
termasuk:
* T-shirt
* Finisher Medal
* Sijil Penyertaan
* Trofi & Wang Tunai untuk Pemenang
* Goodies Bag
* Makan Tengahari
* Cabutan Bertuah

Tarikh Tutup : 23 Januari 2012

Penyertaan Jamboree : Terhad kepada 1000 Peserta

Penyertaan Race : Terhad kepada 200 Peserta

Untuk mendaftar sila hubungi L.E.A Training & Equipment...

Sila layari feldamtb.blogspot.com untuk keterangan lanjut.........


Hadiah:
MEN OPEN
1st Cash + Trophy + Jersey
2nd Cash + Trophy + Jersey
3rd Cash + Trophy + Jersey

4th Cash + Medal
5th Cash + Medal
6th Cash + Medal

7th Cash + Medal
8th Cash + Medal
9th Cash + Medal
10th Cash + Medal



[The best way to get a 46” LED TV or Mac vouchers is by making someone smile :)]

WOMEN OPEN
1st Cash + Trophy + Jersey
2nd Cash + Trophy + Jersey
3rd Cash + Trophy + Jersey

4th Cash + Medal
5th Cash + Medal
6th Cash + Medal

7th Cash + Medal
8th Cash + Medal
9th Cash + Medal
10th Cash + Medal

MALAYSIA OPEN (BELOW 21)
1st Cash + Trophy + Jersey
2nd Cash + Trophy + Jersey
3rd Cash + Trophy + Jersey

4th Cash + Medal
5th Cash + Medal
6th Cash + Medal

7th Cash + Medal
8th Cash + Medal
9th Cash + Medal
10th Cash + Medal

[Facebook Event Link]

Sila layari http://feldamtb.blogspot.com/ untuk keterangan lanjut.........

12FEB2012 >> NUSA ISKANDAR MTB ADVENTURE RIDE 2012

6 Check Point and 3 Chicken Loop Available

Prize:
Men Category
1st - RM 1000
2nd - RM 800
3rd - RM 600
4th - RM 400
5th - RM 200
6th to 10th - RM 100

Women Category
1st - RM 500
2nd - RM 400
3rd - RM 300
Contact Person:
Alan Teo - 6012 7709080
Sky - 6019 7798933
James Ho - 6012 7520349
Chew - 6016 7137700

Contact Email:
gpcycling@gmail.com

Fax No:
607 5310633

Official Website:
http://gpcycling.blogspot.com/

[Facebook Event Link]

Sunday, 25 December 2011

[FULL MOVIE] THE SCORPION KING 3: BATTLE FOR REDEMPTION



Jangan terkejut, Filem ni untuk tayangan January 2012. Memang best bro. Kalau tak caya, cuba tengok dia punya trailer dulu. Kualiti gambar sangat baik. Dengan perisian ini(videobb), anda tidak perlu lagi menunggu untuk fully download sepenuhnya seperti dalam Youtube. Anda boleh klik di minit ke berapa sahaja yang anda suka untuk anda tontoninya. Hanya perlu gerakkan tetikus sahaja. Kemudian, selepas menonton lebih kurang 60 minit, anda akan diminta untuk membelinya(melalui iklan), ataupun anda perlu tunggu sejam sebelum movie disambung semula. Aku pilih tunggu jer sebab ceritanya seronok, berbaloi untuk tunggu(sambil berFB).

Selepas masa yang ditetapkan tamat(biasanya sejam) anda perlu refresh semula dan klik ke minit yang anda ingini ataupun ke minit yang anda diberhentikan oleh iklan tadi. Tak perlulah mula semula ke minit pertama movie. Tu jer. Mudah kan? Tak macam Youtube, dah le tak boleh skip ke minit yang kita suka, kekadang tu hakmilik copyright pulak dituntut menyebabkan kita tak berpeluang menonton movie yang kita gemari.

Any pertanyaan, tanya jer kat bawah tu. Lagi satu, just klik link ataupun di bawah sebagai tanda sokongan pada artikel/blog ini dan sharelah/sendlah dengan kawan2 anda. Click anda, walaupun simple, ia memastikan artikel bermutu terus dihidangkan kepada anda semua. TQVM/TKBB.

[Link 1]

[Link 2]


Jangan luper [click LIKE di sini] supaya artikel dari GB segera sampai ke pengetahuan anda.


TRAILER

 

 
Full Movie

[FULL MOVIE] KILLER ELITE


Cerita action ni memang best bro. Kalau tak caya, cuba tengok dia punya trailer dulu. Kualiti gambar sangat baik. Dengan perisian ini(videobb), anda tidak perlu lagi menunggu untuk fully download sepenuhnya seperti dalam Youtube. Anda boleh klik di minit ke berapa sahaja yang anda suka untuk anda tontoninya. Hanya perlu gerakkan tetikus sahaja. Kemudian, selepas menonton lebih kurang 60 minit, anda akan diminta untuk membelinya(melalui iklan), ataupun anda perlu tunggu sejam sebelum movie disambung semula. Aku pilih tunggu jer sebab ceritanya seronok, berbaloi untuk tunggu(sambil berFB).

Selepas masa yang ditetapkan tamat(biasanya sejam) anda perlu refresh semula dan klik ke minit yang anda ingini ataupun ke minit yang anda diberhentikan oleh iklan tadi. Tak perlulah mula semula ke minit pertama movie. Tu jer. Mudah kan? Tak macam Youtube, dah le tak boleh skip ke minit yang kita suka, kekadang tu hakmilik copyright pulak dituntut menyebabkan kita tak berpeluang menonton movie yang kita gemari.

Any pertanyaan, tanya jer kat bawah tu. Lagi satu, just klik link ataupun di bawah sebagai tanda sokongan pada artikel/blog ini dan sharelah/sendlah dengan kawan2 anda. Click anda, walaupun simple, ia memastikan artikel bermutu terus dihidangkan kepada anda semua. TQVM/TKBB.

[Link 1]

[Link 2]



Jangan luper [click di sini] supaya artikel dari GB segera sampai ke pengetahuan anda.


TRAILER



Full Movie

Saturday, 24 December 2011

[FULL MOVIE] BEWARE



Kualiti gambar sangat baik. Dengan perisian ini(videobb), anda tidak perlu lagi menunggu untuk fully download sepenuhnya seperti dalam Youtube. Anda boleh klik di

minit ke berapa sahaja yang anda suka untuk anda tontoninya. Hanya perlu gerakkan tetikus sahaja. Kemudian, selepas menonton lebih kurang 60 minit, anda akan diminta

untuk membelinya(melalui iklan), ataupun anda perlu tunggu sejam sebelum movie disambung semula. Aku pilih tunggu jer sebab ceritanya seronok, berbaloi untuk tunggu

(sambil berFB).

Selepas masa yang ditetapkan tamat(biasanya sejam) anda perlu refresh semula dan klik ke minit yang anda ingini ataupun ke minit yang anda diberhentikan oleh iklan

tadi. Tak perlulah mula semula ke minit pertama movie. Tu jer. Mudah kan? Tak macam Youtube, dah le tak boleh skip ke minit yang kita suka, kekadang tu hakmilik

copyright pulak dituntut menyebabkan kita tak berpeluang menonton movie yang kita gemari.

Any pertanyaan, tanya jer kat bawah tu. Lagi satu, just klik link ataupun di bawah sebagai tanda sokongan pada artikel/blog ini dan share dengan kawan2 anda. Click

anda, walaupun simple, ia memastikan artikel bermutu terus dihidangkan kepada anda semua. TQVM/TKBB.

[Link 1]

[Link 2]


TRAILER


Full Movie




[FULL MOVIE] IMMORTALS


Kualiti gambar sangat baik. Dengan perisian ini(videobb), anda tidak perlu lagi menunggu untuk fully download sepenuhnya seperti dalam Youtube. Anda boleh klik di minit ke berapa sahaja yang anda suka untuk anda tontoninya. Hanya perlu gerakkan tetikus sahaja. Kemudian, selepas menonton lebih kurang 60 minit, anda akan diminta untuk membelinya(melalui iklan), ataupun anda perlu tunggu sejam sebelum movie disambung semula. Aku pilih tunggu jer sebab ceritanya seronok, berbaloi untuk tunggu(sambil berFB).

Selepas masa yang ditetapkan tamat(biasanya sejam) anda perlu refresh semula dan klik ke minit yang anda ingini ataupun ke minit yang anda diberhentikan oleh iklan tadi. Tak perlulah mula semula ke minit pertama movie. Tu jer. Mudah kan? Tak macam Youtube, dah le tak boleh skip ke minit yang kita suka, kekadang tu hakmilik copyright pulak dituntut menyebabkan kita tak berpeluang menonton movie yang kita gemari.

Any pertanyaan, tanya jer kat bawah tu. Lagi satu, just klik link ataupun di bawah sebagai tanda sokongan pada artikel/blog ini dan share dengan kawan2 anda. Click anda, walaupun simple, ia memastikan artikel bermutu terus dihidangkan kepada anda semua. TQVM/TKBB.

[Link 1]

[Link 2]

Trailer



Full Movie


 

Friday, 23 December 2011

[2 GAMBAR] PENDUDUK NYARIS MAUT LORI REMPUH RUMAH


MARAN, 23 Dis : GEMPAR... Sebuah lori tangki yang membawa muatan 32 tan minyak masak merempuh tiga kenderaan dan terperlosok di hadapan sebuah rumah dekat Kampung Luit di kilometer 68 Jalan Kuantan-Maran di sini semalam. Bagaimanapun, tiada kemalangan jiwa dilaporkan dalam kejadian yang berlaku kira-kira 11.30 malam tadi. Gambar menunjukkan seorang penduduk kampung melihat dari dekat lori tersebut. Foto = BERNAMA

[Gambar BERNAMA 1]


[2 GAMBAR] PEMANDU MAUT DALAM KEMALANGAN DI MELAKA


MELAKA, 23 Dis : REMUK... Keadaan sebuah kereta yang terbabas di hadapan lampu isyarat Lorong Pandan menghala ke Lebuh Alor Gajah - Melaka Tengah - Jasin di sini, hari ini. Pemandu kereta tersebut berusia 43 tahun dari Bukit Katil maut di tempat kejadian. Foto = BERNAMA

[Gambar BERNAMA 1]

[Gambar BERNAMA 2]
 [Name this single because Now You Can!]

[2 GAMBAR] LIMA BUAH KENDERAAN TERLIBAT DALAM KEMALANGAN DI JAMBATAN SATOK


KUCHING, 23 Dis -- Berpunca daripada sebuah kereta yang dipercayai cuba mengelak sebuah motosikal, lima buah kenderaan termasuk lori, dua pacuan empat roda dan dua buah kereta terbabit dalam satu kemalangan di Jambatan Satok kira-kira jam 5 petang tadi di sini, hari ini. Pemandu lori yang cedera parah dalam kemalangan itu dikejarkan ke hospital untuk mendapatkan rawatan. Kesesakan lalulintas berlaku dari kedua-dua hala di Jalan Satok dan Jalan Kulas akibat kemalangan tersebut. Foto = BERNAMA

[Gambar BERNAMA 1]

[Gambar BERNAMA 2]
 

Thursday, 22 December 2011

[FULL MOVIE] GREEN LANTERN


Kualiti gambar sangat baik. Dengan perisian ini(videobb), anda tidak perlu lagi menunggu untuk fully download sepenuhnya seperti dalam Youtube. Anda boleh klik di minit ke berapa sahaja yang anda suka untuk anda tontoninya. Hanya perlu gerakkan tetikus sahaja. Kemudian, selepas menonton lebih kurang 60 minit, anda akan diminta untuk membelinya(melalui iklan), ataupun anda perlu tunggu sejam sebelum movie disambung semula. Aku pilih tunggu jer sebab ceritanya seronok, berbaloi untuk tunggu(sambil berFB).

Selepas masa yang ditetapkan tamat(biasanya sejam) anda perlu refresh semula dan klik ke minit yang anda ingini ataupun ke minit yang anda diberhentikan oleh iklan tadi. Tak perlulah mula semula ke minit pertama movie. Tu jer. Mudah kan? Tak macam Youtube, dah le tak boleh skip ke minit yang kita suka, kekadang tu hakmilik copyright pulak dituntut menyebabkan kita tak berpeluang menonton movie yang kita gemari.

Any pertanyaan, tanya jer kat bawah tu. Lagi satu, just klik link ataupun di bawah sebagai tanda sokongan pada artikel/blog ini dan share dengan kawan2 anda. Click anda, walaupun simple, ia memastikan artikel bermutu terus dihidangkan kepada anda semua. TQVM/TKBB.

[Link 1]

[Link 2]

 
Trailer



Full Movie

[VIDEO] CERMIN PAPARAN KEDAI DIPECAHKAN, PENIAGA RUGI BARANGAN DICURI

Gambar hiasan bermaklumat : Pemandangan di pantai St james, Afrika Selatan

[Klik Translator untuk bahasa pilihan anda) 12:42PM GMT 21 Dec 2011 : Christmas shopper recounts 'brazen' Oxford Street jewellery theft. An eyewitness describes the moment Oxford Street shoppers tried to stop a gang raiding a jewellery store before the four robbers made their getaway on two motorbikes. The sledgehammer-wielding gang smashed the windows of the central London jewellery shop early on Tuesday morning, and made off with thousands of pounds worth of Rolex watches. According to one onlooker the smash-and-grab at Lesley Davis jewellers lasted only between 60-90 seconds before the raiders fleed the scene on motorbikes.

[Grand Prize (x2 winners) – All expenses paid trip to Wolfsburg, Germany, inclusive of RM10,000 cash]



Mobile phone footage of the burglary showed how passers-by attempted to put a halt to the robbery and prevent the gang's escape – one man seen kicking out at one of the bikes as it sped off. The eyewitness suggested that the gang's departure may have been hastened by the reaction of ordinary shoppers. "[The robbers] realised that the crowd around them were starting to get hostile towards them," said an eyewitness who observed the incident whilst Christmas shopping with his girlfriend.

"It was quite brazen of a few guys, when they jumped on the back of the motorbikes, a couple of guys tried to tackle them off. "I'm afraid to say they got away."




 

[VIDEO] PENCURI TERPAKSA TOLAK KERETA SENDIRI AKIBAT KEHABISAN MINYAK

[Klik Translator untuk bahasa pilihan anda) 4:41PM GMT 21 Dec 2011 : Asda alcohol thief sentenced. A thief who stole hundreds of pounds worth of alcohol from a supermarket before realising her getaway car had run out of petrol has been sentenced by a court in Manchester. Rose Devlin, 59, and Denise Egan, 52, stole £400 of alcohol from Asda in Chadderton, Greater Manchester, and were all set to drive off with their haul.

But the hapless pair ran out of luck, and fuel, when they could not get their blue Citroen to start and had to push the vehicle to the supermarket's petrol station.

Their clueless antics were captured on CCTV in June and the duo were caught in the act by police four months later when they targeted another Asda store in Hulme in a similar way with one of them distracting a security guard while the other pushed the trolley out of the store.

Rose Devlin has been given an eight month suspended jail sentence at Manchester Crown Court after admitting stealing hundreds of pounds worth of alcohol.

She was conditionally discharged and ordered to pay costs and compensation. Denise Egan was sentenced in November and was given a two-year conditional discharge and told to pay £280 compensation and £85 costs.

Guidance: this video has no audio.

[VIDEO] KAPAL TERJUNAM KE DALAM LAUT AKIBAT KABEL PUTUS


 
Gambar hiasan bermaklumat : Gambar pemandangan udara menunjukkan trek untuk UCI BMX Supercross World Cup. Siapa sangka BMX yang menjadi basikal mainan kita semasa kecil sudah mendapat tempat di London 2012.

[Klik Translator untuk bahasa pilihan anda) 4:10PM GMT 21 Dec 2011. Barge dropped from crane after cable snaps. Ship workers have a lucky escape as a barge plummets into the sea after the cables used to hoist it breaks. 


The video, which was posted online by a Russian amateur cameraman, shows the terrifying moment the vessel drops back into the sea after cables used to lift it onto a ship snap. Several seaman on board the ship just have time to jump out of the way before the boat is lost overboard.One sailor narrowly avoided being dragged into the water by a loose cable.




[VIDEO] BAYI DUA KEPALA DILAHIRKAN DI BRAZIL


[Klik Translator untuk bahasa pilihan anda) 9:06PM GMT 21 Dec 2011 : Two headed baby born healthy in Brazil. A two-headed baby is born healthy in Brazil with a single heart but two functioning brains.

Doctors in Brazil are unsure whether they can safely operate on a baby born with two heads.

The rare condition occurs when one of two conjoined twins fails to fully develop in the womb.

The "twins", named Jesus and Emanuel, have two brains, two backbones and a single heart.

[Remember, Malaysia is OUR home and it is OUR responsibility to vote!]

The 4.5 kg baby was born by caesarean at daybreak on Monday in a small hospital in the northern state of Para and was rushed by plane to a better equipped hospital in the state capital Belem.

Doctor Neila Dahas, who is treating the newborn, said separating the heads would be impossible because he only has one set of organs.

"What we know statistically is that the children who undergo surgery and survive are the children who have less organs in common," she said.

She added that it is still difficult to choose which head to remove because both brains are functioning well.

Gambar hiasan bermaklumat : Pemandangan udara Velodrome untuk temasya Sukan Olimpik 2012 di London

Wednesday, 21 December 2011

KEMBARA BERTEMU KANCIL DI SEREMBAN

SEREMBAN, 21 Dis : BERPANTANG AJAL ... Tiada siapa cedera dalam kemalangan membabitkan sebuah kereta pacuan empat roda Perodua Kembara dengan sebuah kereta Kancil dan sebuah lori pada kira-kira pukul 9.30 pagi tadi di jejantas Jalan Seremban-Tampin berhampiran Kampong Baru Rahang dekat sini hari ini. Dipercayai pemandu Produa Kembara itu gagal mengelak lalu merempuh sebuah kereta Perodua Kancil yang diletakkan di kiri jalan menyebabkan kereta pacuan empat roda itu terbalik dan mengheret kereta Perodua Kancil hingga ke belakang sebuah lori yang berhenti kerana kerosakan. Foto = BERNAMA

[Gambar BERNAMA 1]

KERAJAAN KEDAH TETAP AKAN ROBOHKAN MADRASAH SALIHIAH

  
ALOR SETAR, 21 Dis : Kerajaan Negeri Kedah tetap akan merobohkan Madrasah Sahiliah di Jalan Tambang Badak di sini, antara bangunan yang terjejas dalam pembangunan projek Aman Central.

Menegaskan demikian Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak berkata surau itu akan dirobohkan selepas semua pembinaan di kawasan itu selesai, dan kemudian digantikan dengan bangunan baru.

Projek Aman Central yang termasuk pembinaan sebuah hotel lima bintang akan mewujudkan kira-kira 2,000 peluang pekerjaan kepada rakyat tempatan.

"Kita dan pihak pemaju telah bersetuju supaya bangunan yang paling akhir sekali dirobohkan ialah surau itu," katanya kepada pemberita di sini Rabu.

[First Ever Malaysian Action Figure Rock Song! - Park it!]

Katanya beliau telah melawat tapak pembinaan dua hari lepas dan Ketua Pegawai Eksekutif Belleview Group (pemaju) telah mengesahkan tidak ada sebarang masalah dari segi undang-undang.

"InsyaAllah dalam masa 32 bulan kita akan siapkan projek tersebut. Mereka (pemaju) juga akan mulakan kerja-kerja pembinaan hotel lima bintang di sebelah itu dan ia tidak melibatkan kerja-kerja perobohan yang banyak," katanya.

Azizan berkata beliau telah melihat pelan surau yang baru dan apabila surau itu siap kelak ia dapat menampung sehingga 400 jemaah dalam satu masa.

"Pada masa hadapan, kalau kawasan itu dah maju mungkin kita boleh tunaikan Solat Jumaat di surau itu," katanya.

Sumber = BERNAMA

LELAKI MATI DITEMBAK 10 DAS



KUALA LUMPUR, 21 Dis : Seorang lelaki yang sedang menunggu di dalam kereta mati ditembak sekumpulan lelaki di perkarangan Pangsapuri Laksamana Jaya, Kampung Laksamana, Batu Caves, semalam.

Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak Supt Rosly Hassan berkata Morgishu Subramaniam, 40, warga tempatan, mati di tempat kejadian selepas terkena 10 das tembakan dari jarak dekat.

Dalam kejadian kira-kira pukul 10.30 malam itu, mangsa dikatakan sedang menunggu saudara perempuannya, Krisnani Subramaniam, di dalam kereta Toyota Vios.

Beliau yang dihubungi Bernama Rabu berkata, mangsa tiba-tiba didatangi lima lelaki yang memakai topi keledar sebelum 11 das tembakan dilepaskan ke arah mangsa.

Rosly berkata 10 das tembakan itu mengenai mangsa manakala satu das lagi mengenai Krisnani yang ketika itu sedang menghampiri kereta mangsa.

"Mangsa terkulai dan maut di dalam keretanya selepas terkena 10 das tembakan manakala sebutir peluru pula mengenai tulang rusuk kanan Krisnani yang berada berdekatan kereta," katanya.
[Grand Prize (x2 winners) – All expenses paid trip to Wolfsburg, Germany, inclusive of RM10,000 cash ]

Beliau berkata mangsa terkena satu das tembakan di kepala, dua di dada serta selebihnya di seluruh badan.

Katanya kesemua suspek melarikan diri dengan menaiki dua buah kereta iaitu Proton Waja berwarna emas dan Mitsubishi Storm berwarna hitam sebelum jiran yang menyedari kejadian itu menghubungi polis.

"Dalam kejadian itu, cermin kereta (mangsa) sebelah pemandu pecah akibat tembakan jarak dekat yang dilepaskan yang mana serangan terbabit juga dipercayai bermotifkan cemburu dan dendam," katanya.

Rosly berkata setakat ini polis baru menemui tujuh kelongsong peluru di lokasi kejadian dan hasil pemeriksaan ke atas kelongsong tersebut, suspek didapati menggunakan pistol jenis semi automatik 9mm.

"Kita kini sedang memburu kesemua suspek dan orang ramai yang mempunyai maklumat diminta tampil atau menghubungi mana-mana balai polis bagi membantu siasatan," katanya.

[First Ever Malaysian Action Figure Rock Song! - Park it!]

Katanya mayat mangsa dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk bedah siasat sementara saudaranya kini dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Selayang.

Difahamkan mangsa bekerja sebagai buruh binaan dan mempunyai rekod jenayah lampau berkaitan dadah dan jenayah kekerasan.

Sumber = BERNAMA

KERANI BANK MATI DITIKAM 15 KALI


KUALA LUMPUR, 21 Dis : Seorang kerani bank maut selepas ditemui berlumuran darah dengan 15 tikaman di bahagian belakang badan di rumah sewanya di Puncak Desa, Kepong awal pagi Rabu.

Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak Supt Rosly Hassan berkata, Rozana Mohd Yusak, 35, bagaimanapun disahkan meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) dalam kejadian pukul 1.30 pagi itu.

Sebelum itu, Rozana dilihat oleh seorang pekerja restoran di kawasan berhampiran seakan-akan meminta pertolongan di tingkap rumahnya, katanya.

"Pekerja restoran tersebut terus menghubungi polis sebelum pasukan polis tiba ke tempat kejadian dan menemui mayat mangsa yang berlumuran darah. Hasil pemeriksaan mendapati mangsa ditikam selain terdapat banyak kecederaan lain di hadapan badannya," katanya menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada Bernama di sini hari ini.

Katanya, mangsa yang tinggal berseorangan di rumah itu ditemui berseluar pendek dan singlet serta tiada pengenalan diri, telefon bimbit dan senjata ditemui.

[First Ever Malaysian Action Figure Rock Song! - Park it!]

Rosly berkata ketika polis tiba, rumah tersebut dalam keadaan berselerak serta terdapat kesan pergelutan.

Katanya polis masih menyiasat motif kejadian selain tidak menolak kemungkinan terdapat unsur cemburu.

"Motif cemburu mungkin boleh dikaitkan dengan kematian mangsa berdasarkan kesan tikaman yang banyak dan ia seperti dilakukan oleh seseorang yang memang berdendam dengan wanita itu," katanya.

Beliau berkata polis sedang menjejaki teman lelaki wanita itu untuk membantu siasatan.

"Mayat mangsa dihantar ke HKL untuk bedah siasat dan polis menyiasat kes tersebut di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh."

Sementara itu bapa mangsa, Mohd Yusak Suparman, 64, ketika ditemui pemberita di Bilik Mayat HKL berkata beliau hanya mengetahui kejadian yang menimpa anak sulungnya itu kira-kira pukul 6.30 pagi tadi apabila dimaklumkan anak saudaranya.

"Pakcik tinggal di Ijok, Kuala Selangor...Selepas diberitahu anak saudara pakcik tentang Rozana, terus pakcik ke sini (HKL)," katanya.

[Sign up from as low as RM88 per month]

Beliau yang merupakan seorang pesara berkata, kali terakhir berjumpa Rozana kira-kira seminggu yang lepas.

"Dia (Rozana) seorang yang peramah, dan pakcik tak sangka kejadian ini boleh berlaku kepadanya," katanya yang juga berkata isterinya Jamaliah Abdul Samad pengsan selepas mendengar berita kematian anak sulung daripada tiga beradik itu.

Katanya Rozana yang bekerja di bank berkenaan lebih 10 tahun sebelum ini pernah memintanya membelikan sebuah komputer riba, namun hajat itu tidak dapat ditunaikan.

Sumber = BERNAMA
 
Tawaran terbaik sukar nak dilepaskan begitu sahaja...

KESEMUA MANGSA NAHAS DIKETAHUI, ANGKA KEMATIAN MENINGKAT KEPADA 7


KOTA KINABALU, 21 Dis : Seorang lagi penumpang bas dari Brunei yang terlibat dalam kemalangan di Sabah semalam disahkan meninggal dunia, menjadikan angka kematian dalam tragedi itu kepada tujuh orang.Timbalan Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Tan Kok Liang Rabu berkata penumpang itu, ketua rombongan Awang Tarsad Damit, 58, meninggal dunia pada kira-kira 12.15 pagi di Hospital Queen Elizabeth di sini.

Dua penumpang maut di tempat kejadian dalam kemalangan di Km8.9, Jalan Ranau-Tamparuli di Tuaran dan empat lagi menghembuskan nafas terakhir di Hospital Tuaran.

Tan berkata jenazah semua mangsa akan diterbangkan ke Brunei hari ini bersama-sama dengan 13 lagi yang terselamat dalam nahas itu.

"Sebanyak 13 lagi yang kini berada dalam keadaan kritikal dan separa kritikal akan terus dirawat di Hospital Queen Elizabeth," katanya kepada pemberita.

Tan juga berkata sebuah pesawat komersil telah dihantar oleh kerajaan Brunei untuk membawa pulang mereka yang terselamat dan yang meninggal dunia.

[Get the most affordable iPhone4s plan with DiGi today]

Beliau berkata pesawat itu tiba kira-kira 1 pagi dan dijangka berlepas pada tengah hari ini.

Tan mengesahkan identiti tiga yang meninggal dunia dan tidak dapat dikenal pasti semalam sebagai Hasnah Yusof, 62, Noor Faridah Husin, 62, dan Abdul Ghani Muhamad, 66.

Tiga lagi ialah Abdul Manan Ishak, 50, Pangiran Zaharah Pengiran Zainal, 61, dan Dayang Norhayati Abd Hadi, 61.

Beliau juga berkata bas yang didaftar di Brunei itu membawa 33 orang termasuk dua kanak-kanak berumur tujuh dan sembilan tahun dan penumpang paling tua berumur 78 tahun.

"Mereka terdiri daripada 32 warga Brunei dan seorang warga India, pembantu pemandu berusia 26 tahun. Mereka berada di Sabah untuk bercuti. Pemandunya yang berumur 38 tahun dan pembantu pemandu itu turut cedera parah," katanya.

Bas berkenaan hilang kawalan dan terbalik di selekoh tajam dan merempuh sebatang pokok di Km8.9, Jalan Ranau-Tamparuli dekat Kampung Koporingan di Tuaran pada kira-kira 3.05 petang semasa dalam perjalanan balik ke Kota Kinabalu dari Tawau.

[First Ever Malaysian Action Figure Rock Song! - Park it!]

Tan berkata bas itu akan dihantar ke Puspakom Sdn Bhd untuk pemeriksaan.

Sumber : BERNAMA

KEBAKARAN MUSNAHKAN KEDAI DI TAMAN PERUMAHAN RAKYAT


JOHOR BAHARU, 21 Dis : Seorang lelaki melihat kesan kebakaran yang memusnahkan kedai runcit di Taman Perumahan Rakyat, Lima Kedai dekat Gelang Patah di sini awal pagi hari ini. Empat sekeluarga yang tinggal di atas rumah kedai itu terselamat dalam kebakaran yang bermula kira-kira 3 pagi. Foto = BERNAMA

[Be a proud owner of the latest innovative automobile ]


Gambar BERNAMA 1

Gambar BERNAMA 2

BAYI PEREMPUAN DITEMUI DALAM TONG SAMPAH DALAM KEADAAN TELANJANG



KUCHING: Seorang bayi perempuan yang masih hidup ditemui dalam tong sampah di sebuah tandas stesen minyak di Jalan Astana, di sini. Bayi itu ditemui pada kira-kira jam 5,30 petang oleh wanita berusia 24 tahun yang hanya mahu dikenali sebagai Sharifah, ketika dia berhenti di situ dan terdengar tangisan bayi dari dalam tong sampah di situ. Dia segera memaklumkan kakitangan stesen tentang penemuan mengejutkan itu dan meminta mereka mengambil bayi itu dari dalam tong sebelum menghubungi polis.

[Get the most affordable iPhone4s plan with DiGi today]

Menurut salah seorang daripada kakitangan stesen berkenaan, bayi itu tidak mempunyai tali pusat dan telah dibersihkan sebelum dibuang dalam keadaan telanjang. Sepasukan anggota polis dari-pada Ibu Pejabat Polis Daerah Kuching, termasuk unit forensik bergegas ke tempat kejadian untuk melakukan siasatan. Bayi itu kemudiannya dihantar ke Hospital Umum Sarawak untuk menjalani pemeriksaan kesihatan.

Difahamkan bahawa polis akan memeriksa rekod kamera litar tertutup (CCTV) stesen berkenaan bagi mengesan pihak yang bertanggungjawab membuang bayi malang itu. Ketua Polis Daerah Kuching ACP Mun Kock Keong ketika dihubungi, mengesahkan penemuan itu sambil menyatakan bahawa bayi berkenaan telah dihantar untuk pemeriksaan perubatan bagi menentukan tahap kesihatan dan umurnya.

Sumber = theborneopost.com

LEAVE YOUR MESSAGES AT CBOX