LET YOUR BODY

Loving the new #MYLevisREVEL jeans! They fit perfectly and lengthen and lift my natural curves too

Be part of Malaysia's largest social media survey and you could get rewarded!

Be part of Malaysia's largest social media survey and you could get rewarded!

NESCAFE

Follow @NescafeMalaysia now guys! You could win prizes from #StartwithNESCAFE up till 17 Oct

LATEST PROMO ABOUT PETROSAINS

Think science is no fun? Bring your family along, learn and have fun at the Petrosains Science Festival 2013, from 22-27 October at the Discovery Centre and Suria KLCC. The way we do it, science rocks!

LEAVE YOUR MESSAGE


ShoutMix chat widget

Wednesday, 29 June 2011

SNAKE RIDER - PART ONE



Today, I would like to share something that quite different stories. The Snake Stories -Part 1. Lets the picture and movie tell the stories. I snaped this pictures/movies while I was in Pasar Malam Taman Ria Jaya last night. Hopefully you will enjoy it yourself, or with your family, riders and semua yang tersayang...

First video clip......
video

Second video clip.....
video

See your in next story, thank you and hopefully to see you next time. Another things, please give comments, no additional charge required, hehehe. TQVM.

Monday, 27 June 2011

NEW SADDLE BAG



This is my new saddle bag, bought from One Stop Cycle at Bertam, Kepala Batas, during my visit to submit the fee for Kayuhan Bendang 2011. Prize=RM55. Sama dengan harga aku beli bulan Mac lalu, yang dah pun hilang bersama-sama my Benotto tu.
Aku berkenan sangat sebab saddle bag ni dia waterproff dan besaq. Detail picture aku dah pernah ceritakan pada catatan lalu, bulan Mac 2011 kalau aku tak silap. OK tak? Boleh la noo. Nak jugak? Kat Kayuhan Bendang 2011 boleh la beli kat kedai One Stop Cycle. Jumpa di sana....




NEW HR FAMILY MEMBER



Sunday, 26 June 2011. Time: 8.10pm.



SPOT THE DIFFERENT





As Salam. Can you spot the different and write it down in "Comment Box" below. Just for fun and self improvement. TQVM for those positive comments from the commentors.


KAYUHAN BENDANG 2011

Conform!! Our Gerek Basikal members now are on their way to KayuhanBendang 2011. This will be my fourth cycling event this year.

557
RIZAIMI KHIYAR B MD SALLEH
XL
L
GEREK BASIKAL SG PETANI
558
AZMIL BIN JAMIL
XL
L
GEREK BASIKAL SG PETANI
559
NASRULLAH B AHMAD ZAINI
XL
L
GEREK BASIKAL SG PETANI
560
MOHAMED KAMAL AL KADERI
L
L
GEREK BASIKAL SG PETANI
561
YUSRI BIN YAHAYA
XL
L
GEREK BASIKAL SG PETANI
562
SHAMIS BIN ABDUL RAZAK
XL
L
GEREK BASIKAL SG PETANI
563
ABDUL MALEK B HASSAN
XL
L
GEREK BASIKAL SG PETANI
564
AZHAR BIN AHMAD
XL
L
GEREK BASIKAL SG PETANI
565
AHMAD RAWANDI BIN OMAR
L
L
GEREK BASIKAL SG PETANI
566
NOOR AZMEL MANSOR
XL
L
GEREK BASIKAL SG PETANI
567
JOHARUDDIN YAHYA
L
L
GEREK BASIKAL SG PETANI
568
AHMAD SHUKRI KASSIM
M
L
GEREK BASIKAL SG PETANI

To all gerekbasikal riders, be prepare. This event will be our racing event among us. See you there. Jom Kayuh....


Sunday, 26 June 2011

PUTRAJAYA INTERPARKS RIDE

MAKLUMAT INI SENGAJA AKU HEBAHKAN UNTUK MENOLONG SAUDARAKU YANG DALAM KESUSAHAN. AKU COPY ANG PASTE DARI FACEBOOK AKU JE.

as salam..minta jasa baik seisiapa yang menyertai PIPR 9..dan terjumpa wallet saya yang tercicir... ada IC & Lesen Memandu serta sedikit wang...Tolong Hubungi saya Adam 019-3344488

HARAP RIDER SEMUA DAPAT SALING BANTU-MEMBANTU

BARANG SIAPA MERINGANKAN/MEMPERMUDAHKAN URUSAN SAUDARANYA, ALLAH SWT AKAN MEMUDAHKAN URUSANNYA...

MAKLUMAT KESIHATAN-PENYELESAIAN BUASIR

Hari ni saya nak berkongsi satu maklumat penting bersama dengan semua pembaca - buasir. Sebut je buasir, kebanyakan orang dah tahu. Search kat internet, macam2 cerita boleh kita dengar. Tujuan aku berkongsi cerita ni alah kerana aku amat bersimpati dengan pengidap buasir, terutamanya ibu2 mengandung. Aku pernah join forum dalam internet, dan hampir menitis air mata jantan aku bila membaca betapa peritnya penderitaan mereka yang mengidap buasir. Dan aku rasa kebanyakan rider tentu mengalami masalah buasir ni. So, lets the picture tell the stories...


Pernah dengar tentang Neo Healer? Aku bukan saja dengar, tapi dah guna pun. Alhamdulillah, bukan sahaja murah(harganya lingkungan belasan ringgit je kat farmasi, tapi kalau kat Guardian tu mahal sikit, RM27 kalau aku tak silap) tapi berkesan melegakan kesakitan. Biasanya dalam lingkungan 3-4 hari. Cara gunanya, aku pratikkan 3 kali sehari. Jolok masuk dalam lubang punggung lebih kurang seinci atau hingga tak boleh jolok dah, picit sedikit, sekadar sebesar sebutir kacang hijau. Practice dulu kat luar, cuba picit sekali-dua hingga anda mahir memicit supaya keluar sebanyak sebutir kacang hijau. Then cuci muncungnya semula dengan dettol. Biasanya dalam 3-4 hari kesan positifnya ketara.
Neo-Healer ni ada dalam bentuk 'peluru' yang jolok kat punggung tu. Tapi yang oilment macam ni lebih berkesan. Dan ianya adalah persediaan herba, jadi kalau guna terlebih sikit, tak ada kesan sampingan dan tidak merbahaya. Ia diadun dengan 4 bahan utama dari tumbuhan je, tak ada bahan dari haiwan. Dan dihasilkan oleh negara Jordan(negara Islam tuu, halalan toyyiba)
Selain buasir, Neo-Healer juga berkesan dalam merawat anal fissure. Aku sendiri yang mengalaminya. Anal Fissure ni lebih dasyat kesakitannya dari buasir yang pernah aku alami. Dan Alhamdulillah, sangat mujarab(murah pulak tu).
So, apa lagi. Kalau sakit, boleh guna sendiri. Atau hadiahkan kepada orang tersayang, atau syorkan kepada rakan yang menderita sakit buasir. Sharing Is Caring. Islam dah ajar kita lama dah pun.
Cuma masalahnya semasa guna ubat ni ialah dia akan ada kesan gatal2 kat lubang punggung. Tu je masalahnya. Tapi buasir, Insya Allah lega. Sabar le. Apa nak buat.
OK, ni cerita nak rawat buasir. Nanti aku akan ceritakan makanan kesihatan yang mencegah berulangnya buasir. Jangan bimbang, pasti murah tetapi berkesan. Dan sebaik-baiknya, makanan kesihatan ni diamalkan setiap hari, sama ada buasir sedang dirawat ataupun sudahpun lega.
OK, setakat ni dulu. Rajin2lah klik selalu untuk info yang lain. Dan jangan lupa, jadi follower aku.

Friday, 24 June 2011

KHUTBAH JUMAAT 24-JUN-2011

Assalamualaikum to all riders/riders under contruction/semua manusia la senang sikit. Tujuan aku kali ni ialah nak berkongsi sedikit kebaikan dari semua yang telah pulang dari Sembahyang Jumaat-Khutbah Jumaat.
Selalunya kita pi sembahyang, dengar khutbah, pulang dan terus terlupa. Jadi, kali ni aku nak bagi peluang kepada kita untuk mencoret sedikit dari isi khutbah Jumaat yang kita telah dengar sebentar tadi. Tak perlu banyak.
Siapa tahu, nasihat kita yang sedikit bisa merubah kehidupan seorang insan. Jika tidak mampu bersedekah dengan RM, kata2/komen2 yang baik juga merupakan satu sedekah.
Kata orang bijak pandai, satu nasihat kebaikan yang dituruti dan diamalkan akan memberikan pahala yang berkekalan kepada kita. Bukankah itu sebaik-baik bekalan.
Silalah coretkan sedikit isi khutbah Jumaat yang anda dengari sebentar tadi. Kepada yang perempuan, tanyalah kepada abang, suami, bapa atau adik anda tentang isi khutbah Jumaat sebentar tadi.
Jika anda tidak ingat semua, janganlah lupakan semua. OK, Aku mula dulu...

KAYUHAN KE KEPALA BATAS>KAYUHAN BENDANG 2011

Kayuhan Bendang 2011, Here We Come... Hehehe...
Rabu, 22-6-2011, lebih kurang jam 8.05 malam aku ke Kepala Batas. Nak pi ke One Stop Cycle, untuk serahkan RM dan senarai rider GEREKBASIKAL yang akan menyertai Kayuhan Bendang 2011 pada 10072011. Serampang 2 mata, nak serah RM dan nak training sekali le.

Lebih kurang jam 9.05 mlm kami sampai. Aku pulak terbeli pouch kat belakang paddle aku. Maklumle, yg lama dah hilang sekali dengan mtb aku(ada ku coretkan dalam bulan Mac lalu)

Bagi nama ramai, tapi yang aku daftar hanya 12 rider yang sudah membuat bayaran je. Mereka yang akan mewarnai Kayuhan Bendang 2011 ialah:

  1. AZMIL BIN JAMIL = XL
  2. RIZAINI KHIYAR = XL
  3. NASRULLAH BIN AHMAD ZAINI = XL
  4. MOHD KAMAL ALKHARARI = L
  5. YUSRI BIN YAHAYA = XL
  6. SHAMIS BIN ABDUL RAZAK = XL
  7. ABDUL MALIK BIN HASSAN = XL
  8. AZHAR BIN AHMAD = XL
  9. AHMAD RAWANDI BIN OMAR = L
  10. NOOR AZMEL MANSOR = XL
  11. JOHARUDIN YAHYA = L
  12. AHMAD SHUKRI KASSIM = M
RM35 X 12 RIDERS = RM420

Kepada riders yang masih berminat, cepat sikit naa. Nanti penuh, melepas..Masa tidak akan menunggu kita. Here some picture to share the excitement.


Ni apa pejam mata ni, takut flash light kamera ka?

Aku posing dengan EE Koteaw, kemaih dia la nie. Nanti dalam cacatan lain aku citer cam mana dia bergerak dari belakang ke hadapan.
Masa nak keluar dari kedai, terserempak dengan Hasrul, snap lagi seround.



Dengan Hasrul aku ada memori bergambar dengan dia. Tengok gambar kat bawah tu. Kesian dia..

MTB dia. Baru tu, berkilat lagi...

Dan ni gambar dia sendiri…kena 8 jarum. Tertomoih muka atas batu.



Akhir kata, SAFETY FIRST. Sebabnya…tertekan brek hadapan semasa kayuh menuruni bukit…dan…sebelah tangan sedang memegang botol minuman. Kiranya macam ni le:
Sedang turun bukit, Sedang minum air, MTB terlanggar batu, Tangan tertekan brek hadapan dan akibatnya, terjatuh dan muka tersembam ke tanah. Muka pi dulu. Sabaq, ini akan mematangkan anda. The End.

Jumpa lagi di lain cerita. Wassallam.

Thursday, 23 June 2011

SHIMANO DEORE BR-596 MODEL 2012


Kepada rider2 yang ternanti-nanti sesuatu untuk ‘upgrade’ dia orang punya MTB, Shimano Deore BR-596 New Model (2012) pasti berbaloi untuk anda. Pada pandangan aku, gadget macam ni kan akan dapat membantu prestasi kayuhan anda. Kayuhan bukan sekadar teknik, ataupun tenaga. Malah teknologi juga memainkan peranan yang penting.

Kepada rider yang sering ketinggalan di belakang, dan membuat rider lain tertunggu-tunggu anda, ini mungkin jawapan yang anda cari. Ambil pandangan rakan2 rider yang lain sebelum membuat sebarang keputusan. Gambar di bawah boleh membantu anda membuat keputusan.
















Shimano Deore BR-596 New Model (2012) complete set best price RM1550

my shop not open yet.... coming soon. now do freelance can contact me 017-6943661

yes... i stay in KL near Ampang area ( Century BikeBoutique )

Maklumat ini aku perolehi dari rakan FB aku. Kalau dah berkenan, lakukan pembelian dengan bijak. Pastikan maklumat dengan betul dan tepat. Dan jangan lupa, berhati-hati….

Monday, 20 June 2011

MAKLUMAT TERKINI




NAMA EVENT : KAYUHAN MESRA ANJURAN JABATAN ALAM SEKITAR DAN PARLIMEN PENGERANG
KATEGORI PENYERTAAN : MTB/RB/FIXIE/BMX/BEBAS
TARIKH EVENT : 25 JUN 2011
MASA : 7.30 PAGI
TEMPAT MULA : IBU PEJABAT KEJORA
TARIKH TUTUP : 19 JUN 2011
YURAN PENYERTAAN : PERCUMA
MAKLUMAT TAMBAHAN :
-Kayuhan bermula dari Penawar ke Punggai dan kampung2 sekitar Punggai. 30 km..
-Makan minum dan cenderhati disediakan.
-Berkumpul di ibu pejabat kejora jam 7.30 pagi.
-Berminat untuk menyertaai sila smskan Nama penuh,No i/c dan Saiz baju ke 013-7070752 sebelum 19/06/2011.

--- MAKLUMAT TERKINI --- MAKLUMAT TERKINI --- MAKLUMAT TERKINI ---

PENGUMUMAN...KAYUHAN UNTUK 25HB NI MUNGKIN DI TUNDA PADA SATU TARIKH YANG AKAN DI TETAPKAN KEMUDIAN..WALAUBAGAIMANAPUN KCC AKAN MEMBUAT PROGRAM KAYUHAN DARI BANDAR PENAWAR KE SEDELI PADA 25HB NI MENGANTIKAN PROGRAM JABATAN ALAM SEKITAR YANG DI BATALKAN...SEGALA INFO BOLEH CALL NO 013-7070752

MONDAY BITE






Singapore vs Thailand..??

"Rasanya ramai yang dah tahu chewing gum is a banned stuff In Singapore. Cakap pasal chewing gum dan Singapore nie...

Ada satu cerita, PM Singapore pegi ke Thailand, dia makan malam dengan Raja Siam. Mula-mula diorang makan udang,

PM Singapore tanya kat Raja Siam lepas makan udang, apa orang Thailand buat dengan kulit udang?
Raja Siam jawab : Kami tak buat apa. Kami buang aje.

PM Singapore : Ooo kat Singapore, kami recycle kulit udang jadik keropok udang, lepas tu kami eksport ke Thailand.

Lepas tu diorang makan limau plak.

PM Singapore tanya lagi : Lepas makan limau, apa orang Thailand buat dengan kulit limau??

Raja Siam jawab : Kami tak buat apa, kami buang aje.

PM Singapore : Ooo kat Singapore, kami recycle kulit limau jadik Jus Limau, lepas tu kami eksport ke Thailand.

Last sekali, diorang makan chewing gum. Seperti biasa PM Singapore pun tanya : Apa orang Thailand buat dengan chewing gum yang dah dimakan??

Raja Siam jawab : Kami tak buat apa, kami buang aje.


PM Singapore : Ooo kat Singapore, lepas makan chewing gum, kami recycle jadik kondom, lepas tu kami eksport ke Thailand.


Raja Siam plak tanya: Apa orang singapore buat dengan kondom selepas digunakan??


PM Singapore jawab : Kami tak buat apa, kami buang aje.


Raja Siam : Ooo kat Thailand, lepas guna kondom, kami recycle jadik chewing gum, lepas tu kami eksport ke Singapore.


Hahaha!! Erk! Muka PM Singapore jadi merah padam dan sebaik saja PM Singapore balik ke negaranya, dia terus ban chewing gum di Singapore, sampai sekarang!


Itulah kisahnya, kenapa chewing gum di-ban kat Singapore." HAHAHA Last2 terkena jugak PM Singapore...Just For Fun, tiada kena mengena yang hidup mahupun yang mati.....



Sunday, 19 June 2011

ADD FACEBOOK COMMENTS KAT BAWAH SETIAP CATATAN DALAM BLOG ANDA

Kawan2 kata, Sharing Is Caring. So kali ni aku nak berkongsi satu perkara tentang blog yang aku cedok dari blog lain dan karang semula agar lebih teratur dan lebih mudah.


1. Firstly, ke blog anda dulu.

. Pilih satu catatan yang anda nak masukkan FB comment tu

3. Klik pada catatan tu, dan copy dia punya unik address kat atas tu.

4. Dah copy, pergi ke link bawah ni dan klik

5. Akan muncul box macam ni


6. Kat atas sekali tu, [URL to comment on(?)] dia ada tulis ‘example.com’ Anda kena padam ‘example.com’ dan pastekan link blog yang you dah copy tadi.

[Number of posts] aku taruk 3 je.
7. Kemudian tekan [Get Code], Copy kod tu(tengok rajah bawah).

8. Pi semula kat blog anda, Log In.
9. Then klik ‘edit catatan’
10. Pilih catatan tadi(yg anda copy dia punya address dan paste dalam [URL to comment on(?)] tu)
11. Klik ‘Edit HTML’ yang kat penjuru atas kanan catatan anda tu. Tengok betoi-betoi

12. Kemudian, pi kat bawah sekali
13. Paste ‘Your comments plugin code’ tadi di ruangan paling akhir dalam entry anda.
14. Then ‘Publish Post’ atau ‘terbitkan catatan’
15. Then save kat mana yang patut(jika ada)
16. Log out
17. Check catatan tu semula
18. Mesti ada “Add a comment” kat bawah catatan tu. Pastikan anda buka FB anda sendiri untuk mudahkan urusan di atas.
19. Kalau masih tak faham, tanya aku kat bawah ataupun dalam chatbox(KOMENS) aku.
Peringatan:-
1. Setiap satu entry/catatan mempunyai url address yang berbeza, so kena buat ulang2 lah untuk setiap entry yang berbeza.

2. Hanya letak kat bawah post je. Jangan letak atas. Aku tak pernah buat pula. Tak tahu apa nak jadi. Hehehe


Lastly, thank you very much kepada http://amenoworld.blogspot.com kerana sumbangan gambar yang aku ambil dari laman webnya.






LEAVE YOUR MESSAGES AT CBOX