LEAVE YOUR MESSAGE


ShoutMix chat widget

Wednesday, 14 December 2011

Widgets

JALAN KUANTAN-SUNGAI LEMBING RUNTUH SEPANJANG 70 METER


KUANTAN, 14 Dis : Laluan memasuki sebuah stesen minyak di Jalan Kuantan-Sungai Lembing di Seksyen 6 di sini runtuh sepanjang 70 meter Selasa malam. Tiada kejadian tidak diingini dilaporkan berlaku hasil tindakan pantas anggota keselamatan menutup laluan ke stesen minyak itu dalam kejadian 10 malam tadi. Lalulintas tidak terjejas kerana jalan utama tidak ditutup. Anggota Dewan Undangan Negeri Pahang kawasan Semambu, Datuk Phang Tsu Ming yang meninjau kejadian itu hari ini, berkata kejadian itu berpunca daripada aliran air di bawah jalan itu yang menyebabkan hakisan dan runtuhan tanah di situ.

[Ingin memandu Grand Livina tanpe perlu memikirkan bayaran bulanannya? Kliklah di sini]

"Faktor hujan yang berterusan sejak akhir-akhir ini menyebabkan struktur tanah di bawah jalan itu tidak kukuh dan mendap secara tiba-tiba," katanya. Phang berkata satu kajian akan dilakukan pihak perunding yang akan dilantik oleh syarikat minyak terbabit kerana jalan tersebut di bawah kendalian mereka. Beliau berkata kerajaan negeri tidak terlibat dalam membina semula laluan tersebut kerana ia tidak terletak di bawah pakej pelebaran Jalan Kuantan-Sungai Lembing. Peniaga Mohd Che Wan berkata bahawa semasa kejadian beliau terdengar satu dentuman kecil yang disangkanya kemalangan. "Tiba-tiba sebatang tiang elektrik di situ senget lalu tumbang," katanya.

Sumber = BERNAMA


[Berita Bergambar 1]

[Berita Bergambar 2]

[Berita Bergambar 3]

[Berita Bergambar 4]

[Berita Bergambar 5]Containers on the stern deck of the 47,230 tonne Liberian-flagged Rena hang precariously, about 12 nautical miles (22 km) from Tauranga, on the east coast of New Zealand's North Island October 20, 2011. The recovery of fuel oil from a stricken container ship grounded off New Zealand resumed on Thursday as salvage teams worked to minimize the damage in the country's worst environmental disaster in decades. REUTERS/New Zealand Defence Force/Handout. Gambar hiasan sahaja [Klik Translator untuk bahasa pilihan anda]


Comments
0 Comments

0 ulasan:

LEAVE YOUR MESSAGES AT CBOX