LEAVE YOUR MESSAGE


ShoutMix chat widget

Saturday, 3 September 2011

Widgets

SURGING TIDE

Dunia ni sebenarnya terdapat pelbagai perkara pelik, sesetengahnya boleh membawa maut jika kita tidak berhati-hati.
Sungai Qiantang yang mengalir ke Teluk Hangzhou, terkenal dengan fenomena ombak besar di kuala yang menyebabkan air pasang mengalir masuk deras ke dalam sungai dari teluk.
Air pasang bergerak sehingga lebih daripada 10 meter tingginya. Amat berbahaya tetapi juga mencipta pemandangan yang menakjubkan! Setiap tahun, fenomena ini menarik perhatian penduduk sekitar dan pelancong. Jom kita tengok International Tide Watching Festival, yang dibuka pada 16 Ogos padaChinese Lunar setiap tahun.




Masih tak menjangka apa yang akan berlaku


Jom tengok!!!




Bila ombak 'menyapa'... Cabut!!!!




Lensa dari jurugambar yang lain pulak




Masih tak menjangka suatu yang buruk bakal berlaku


Dah mula kena.. Cabut le jawabnya


Tekunnya...Cabaran seorang jurugambar








Another angle of camera


Lari sampai nampak gigi..hehehe








Macam tsunami kan? Patutlah orang ramai mulai panic dan cabut lari




Ada yang tersepit bawah kenderaan




Emergency! Beri laluan...

Pada pukul 1 petang 30 ogos 2011, seorang wartawan wanita dan jurugambar dari Hangzhou Satellite TV Station hampir dihanyutkan oleh air pasang melonjak, walaupun mereka berada di pusat keselamatan untuk air pasang menonton.










Ujian kestabilan...

Klip video di bawah boleh menambahkan kefahaman anda. Tak rugi belajar banyak bahasa, kan?

video

OK. Time up. Hopefully you will enjoy the pictures and movie clip. Jangan lupa, click share, just share with all your friends. TQVM.




Comments
0 Comments

LEAVE YOUR MESSAGES AT CBOX