LEAVE YOUR MESSAGE


ShoutMix chat widget

Thursday, 1 December 2011

Widgets

PILIHANRAYA UMUM KE 13 : JOM KITA SOKONG/UNDI UNTUK .......
Terserahlah kepada sesiapa kita nak mengundi, sama ada BN mahupun PR pada pilihanraya yang akan menjelang tidak lama lagi. Namun bebarapa persoalan harus dilontar ke dalam pemikiran masing-masing.
Golongan berusia mungkin memilih jalan selamat dengan mengekalkan kerajaan sedia ada?
Golongan muda pula berkeghairahan menukar pemimpin dengan alasan mahukan perubahan?
Mungkin pengalaman di Mesir dan Libya boleh dijadikan pedoman bahawa penukaran pemimpin sedia ada sebenarnya memerlukan sedikit 'adjustment' kerana pemimpin yang baru dilantik pastinya tidak secekap pemimpin sedia ada yang sudah berpengalaman?
Atau generasi kini sudah lupa bagaimana kejatuhan Suharto sebenarnya membawa kepada keadaan tak terurus Indonesia suatu masa dahulu, yang dipenuhi dengan demonstrasi saban hari?
Entah la bro. Cuma aku rasa sebagai orang Islam, kita patut beristiqarah sebelum mengundi agar dibukakan hati untuk memilih yang terbaik.


Anyway, tujuan artikel ini ditulis ialah untuk anda ke laman web SPR sebelum mengundi. Sama ada untuk membuat penyemakan mahupun sekadar mencari maklumat. Apa-apa pun boleh. Klik jer kat sini.
Have you a registered to vote? The big question: Are you a registered voter? Did you know that the Pilihan Raya is looming around the corner? If you’re a first timer, just head on to Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR) website for more information! Remember, Malaysia is OUR home and it is OUR responsibility to vote!Sekadar hiburan, [kliklah di sini]

Comments
0 Comments

0 ulasan:

LEAVE YOUR MESSAGES AT CBOX