LEAVE YOUR MESSAGE


ShoutMix chat widget

Friday, 21 October 2011

Widgets

RUGI RM500,000 DALAM TEMPOH 5 MINIT

Kedai Emas Kerugian Hampir RM500,000 Dalam Rompakan Bersenjata

KUALA LUMPUR, 21 Okt (Bernama) -- Hanya dalam tempoh lima minit, sebuah kedai emas di Jalan Chow Kit di sini kerugian hampir setengah juta ringgit dalam kejadian rompakan bersenjata Jumaat.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Datuk Ku Chin Wah berkata tiga lelaki yang memakai topi keledar penuh serta bersenjatakan pistol memasuki premis berkenaan kira-kira 1.45 tengah hari dan mengacukan senjata ke arah dua pekerja.

Mereka kemudian mengarahkan pekerja berkenaan menyerahkan tiga dulang emas dan suspek hanya mengambil masa lima minit menuang barang kemas dari dulang-dulang berkenaan ke dalam beberapa buah beg plastik sebelum melarikan diri menggunakan dua motosikal yang berada berhampiran premis itu.

Premis berkenaan tidak mempunyai pengawal keselamatan namun dilengkapi dengan kamera litar tertutup dan ketika kejadian terdapat dua pelanggan di dalamnya, katanya kepada pemberita di sini.

Ku berkata motosikal jenis Modenas yang digunakan ketiga-tiga suspek, dalam lingkungan 30-an, dipercayai menggunakan nombor pendaftaran palsu.

Sumber informasi : BERNAMA


Comments
0 Comments

LEAVE YOUR MESSAGES AT CBOX